Webshop » Haygain hooistomers

Haygain hooistomers

photo-editor-1542912570440-kleiner
Bekijk ook onze blog hierover stomen of weken van hooi.....

80 % van alle gestalde paarden hebben wel eens last van infecties op de luchtwegen...Dit leidt onvermijdelijk tot verminderde prestaties en draait soms uit op blijvende symptomen hiervan. Meer dan 1 paard/pony op 6 hebben ademhalingsproblemen met blijvende gevolgen voor hun gezondheid en hun prestaties. Stof in het hooi is een grote boosdoener bij het ontstaan van ademhalingsproblemen bij paarden en ponys en heeft een rechtstreeks effect op de zuurstof opname. 
In hooi gevonden allergieën, schimmels en/of Bacteriën kunnen leiden tot ademhalingsziekten zoals RAO/COPD en IAD/SAD. Daar kan U nu een eind aan maken door gebruik te maken van de Haygain hooi stomer. Vier verschillende modellen zorgen voor een verbluffend resultaat om uw hooi te veranderen in een hygiënische lekkernij voor uw paard/pony.

LET OP!!
Er zijn goedkopere versies van hooistomers in de markt, echter zijn er nogal wat verschillende verhalen hierover. Feit is dat Haygain, vergeleken met de andere, een prijzig product is, maar vergeet niet de kwaliteit van het apparaat en de kwaliteit van stomen, naast de service en garantie.


Hoe zit het met zelf gemaakte hooistomers?
Wanneer een zelfgemaakte hooistomer wordt gebruikt, wordt de stoom vaak van buiten naar binnen gebracht. De stoom gaat door de niet-geïsoleerde wanden weer verloren (vooral in de winter). Zonder volledig in het hooi te dringen en het gedurende 10 minuten op een temperatuur van tenminste 90ºC te stomen, wordt het hooi, in plaats van schoon, een broedmachine voor pathogene bacteriën en schimmels. .
Het gepatenteerde stoomdistributiesysteem van Haygain is ontworpen om stoom van binnenuit te injecteren en zorgt er zo voor dat het hooi gelijkmatig gestoomd wordt. De geïsoleerde hooikist is aan een speciaal gebouwde stoomgenerator vastgemaakt die het hooi gedurende 60 minuten op temperaturen tot 100ºC. 
Dit betekent dat schadelijke schimmel, schimmelsporen, bacteriën en stofmijten geëlimineerd worden.