Allergie voor hooi, wij bieden de oplossing

Allergie bij paarden, wij bieden de oplossing :


Bij paarden met een allergie voor stof (vaak gaat het overigens niet om echt stof, maar om schimmelsporen uit het hooi en stro) kan je de symptomen verlichten door de lucht zo schoon en stofvrij mogelijk te houden.
Daarnaast uiteraard schimmelsporen uit het hooi zien te krijgen.
De voordelen van hooi stomen in plaats van weken voor paarden zijn inmiddels goed bekend. 
De voordelen voor het milieu zijn ook de moeite waard om te overwegen
rpsequipments.com/haygain-hooistomers
img-4453-smaller-ad6e35bf-b1b7-49fc-baa9-b9dfc50fc
Duizenden tonnen afvalwater wordt elke dag weggegooid, paard eigenaren vervuilen onbewust onze waterbronnen. Het kan tot 50 liter water kosten, een container geschikt voor het weken van hooi, te vullen, een enorme hoeveelheid water die wordt gebruikt hetgeen een groot probleem wordt vooral in gebieden van de wereld waar het water schaars is.
Buiten het volume van het gebruikte water, is het afvalwater uit doorweekt hooi, vooral als het doorweekt is gedurende enkele uren, heeft een zeer hoge biologische zuurstofverbruik (BOD) en is dus geklasseerd als een milieu-verontreinigende stof.
BOD is een maatgeving (in mg/liter) van de hoeveelheid zuurstof die door micro-organismen wordt verbruikt om het organische gehalte van een vloeistof te oxideren. 
Deze informatie werd voor het eerst onthuld in 1992 toen Warr en Petch van Writtle College een artikel publiceerde in een veterinaire opdracht, getiteld "Effects of soaking hay on its nutritional value.”
Een reeks van laboratoriumanalyses werden uitgevoerd op hooi voor en na het weken met tijden variërend van 5 minuten tot 12 uur en op de daaruit voortvloeiende afvalwater monsters. 

Als u zich een kritische blik gunt bij het bruine, schuimige, stinkende afvalwater zou u verrassend dan u eerst kunnen denken!
img-4446-smaller-large
rpsequipments.com/haygain-hooistomers
Het onderzoek bevestigd  de bevindingen van Warr en Petch, dat afvalwater uit geweekt hooi zeer vervuild is, met een buitensporig hoge BOD. Het was minstens 6 keer groter dan gevonden in het afvalwater van gestoomd hooi, voornamelijk condensatie water van de stoom. Het onderzoek bleek ook dat de BOD van afvalwater uit geweekt hooi hoog was, 7,97 mg/liter, een niveau dat wordt beschouwd als zeer vervuild en vergelijkbaar met niveaus in rivieren stroomopwaarts van een rioleringsuitstroom.
Hoe zit het met het hooi dat uit dit vieze water komt?
Slechts in 10 minuten verhoogd de bacteriële telling van het hooi met 150% (Moore-Colyer et al 2012). 
Daarnaast vonden Wyss en Pradervand dat de hoeveelheid microbiële en bacteriële verontreiniging sterk toenam met de duur van het weken.

horse-obesity-prevalence-7b68a48d-bf7e-469d-9f66-e

Het stomen van hooi met een speciaal daarvoor ontwikkelde hooistomer maakt het hooi van uw paard niet alleen veiliger en gezonder om te eten, het helpt ook het milieu te beschermen door het vervuilingsgehalte van afvalwater drastisch te verminderen.
Gestoomd hooi - een alternatief voor weken, gezonder voor je paard, gemakkelijker voor jou en minder belastend voor het milieu.
rpsequipments.com/haygain-hooistomersBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog