Webshop » 3 in 1 voerbak

3 in 1 voerbak

Deze 3 in 1 voederbak bestaat uit 3 compartimenten, 2 voor krachtvoer, zoutblok of supplementen en 1 groot compartiment voor ongeveer 15kg hooi. Door op deze manier te voederen bespaart u gemiddeld 20% hooi. De voederbak is vervaardigd uit food approved materiaal. De voerbak heeft afgeronde hoeken en geen scherpe randen. Het is geheel veilig te gebruiken op stal. Dit is een product van het merk Natural Feeding.

Slow Feeding
Slow Feeding; de natuurlijke manier van voeren. De natuurlijke positie voor een paard om te eten is met het hoofd naar beneden en dit voor 17 uur per dag. Wanneer we onze paarden in stallen zetten is het voor hen niet mogelijk om te grazen dus geven we ze hooi. De meeste hooiruiven die we kennen hangen hoog aan de muur, hierbij valt het stof naar beneden recht in de neusgaten van het paard. De spijsvertering werkt ook niet naar behoren en dit kan koliek veroorzaken.

Continu eetprikkels
We hebben de gewoonte aangemaakt om paarden in de ochtend 2 schellen hooi te geven en dan weer in avond. Het paard zal dit snel opeten, dan moeten ze 10 uur wachten voor de volgende maaltijd verschijnt. In die tijd zullen de hersenen van het paard continu prikkels doorsturen om te eten.

Trager eten
In het begin als u de Natural feeder gebruikt zal het paard de hele feeder leegeten zoals we hem hebben aangeleerd. Wanneer dit gebeurt dan vult u hem weer volledig. Hij zal zeer snel inzien dat er constant hooi voor hem ter beschikking is en zal trager gaan eten dit 17 uur per dag. Dat is Slow Feeding!